zondag 25 mei 2008

Nog 100 kilometer

Vandaag vonden de goden dat het genoeg was geweest ..... we zijn in de mist vertrokken en na een uur liepen we in de zon, en die heeft ongeveer de hele dag geschenen. Dit was het weer dat we bedoeld hadden en we hopen dat het nu voor de laatste tijd een beetje stabiel blijft.

Vandaag passeerden we de paal van 100 km vóór Santiago, wat betekent dat we nu ruim 600 kilometer hebben gelopen.
Het wordt wel steeds drukker. Veel mensen beginnen hier pas de Camino, je moet nl. minimaal 100 km lopen om je uiteindelijke stempel te krijgen, een belachelijk systeem natuurlijk. Het betekent ook dat het moeilijker zal worden om een slaapplaats te krijgen, maar we vertrouwen erop dat het lot ons gunstig gezind is.

Iedereen nog bedankt voor alle leuke reacties, het blijft een genot om die te lezen.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Hallo dapper drietal
Laten wij dit keer de eerste zijn die reageren. Nog 100 km te gaan, bijna onbegrijpleijk, je zegt het zo maar eventjes maar dit zijn echt voor jullie de laatste lootjes. Al 600 km gelopen en nog steeds de moed om ondanks alle ontberingen 'smorgens opnieuw de strijd aan te binden en regen en wind trotserend verder te gaan. Bravo, dat is doorzettings vermogen dat is pelgrimage van de bovenste plank, dat is steeds weer opnieuw jezelf bewijzen. Ach jullie zullen het woord bewondering enz reeds meerdere keren hebben gelezen, misschien tot vervelends toe en toch is dat het wat jullie uitstralen. Wij hopen dat ook het weer eindelijk een beetje gaat meewerken en dat de zon jullie gunstig gezind is. Hier is inmiddels ook vrij wisselvallig, wel nat maar niet koud.Lieve meiden , laat de voeten nog even het werk doen, hou vol, succes met het vinden van goede slaapgelegenheid en blijf zingen : we gaan nog niet naar huis.
Een knuffel voor jullie drietal en pakkertje extra voor onze dappere Conny. Liefs van Ma en Pa

Anoniem zei

Hallo stapvoeters,
De Vermeulen's zijn er vandaag als eerste bij. Pa & ma, wij zijn vandaag de tweede op rij!
Nog 'maar' 100 km. te gaan. Als je het snel zegt, is het weinig. Gelukkig is het weer wat beter geworden en kunnen de poncho's in de rugzak. Hier kunnen de poncho's uit de kast gehaald worden. Wij vinden het zeer moedig van jullie om elke dag weer zoveel kilometers te lopen en hopen dan ook dat het weer alleen maar beter wordt waardoor de laatste kilometers hopelijk een 'makkie' worden.
Lieve dames, houdt de moed erin!

Groetjes van Peter & Tineke.

fotoemma zei

Nog 'maar' honderd kilometers zegt ze. En ja, als je er al 6honderd onder de voeten hebt liggen kun je dat met recht zeggen.
Als ik mij indenk om vanaf hier naar Luxemburg te gaan wandelen, met als enig hoogteverschil de hobbeltjes in Limburg en Ardennen, dan krijg ik spontaan zweetdruppeltjes op mijn neus. :) Gekheid natuurlijk, maar wel om aan te geven dat jullie dames (van een zekere leeftijd, of niet Reggy?) dat toch maar even met gemak neer zetten met elkaar. Een diepe buiging.
En nu jullie zelfs regen, modder en ander ongerief getrotseerd hebben, gaan jullie die enkele kilometers al zwevend afleggen. De reuk van Santiago ligt vast verankerd in de neus. Een onzichtbaar lijntje dat jullie voortrekt.
Wat zou het geweldig zijn jullie vanuit de berm heel hard te kunnen aanmoedigen. We moeten het via de digitale weg doen. Ook goed.:)
Samen met "Ma en Pa" zeg ik: blijf zingen en vooral dat: We gaan nog niet naar huis. :) Nog 3 lange weken niet, toch?

Groetjes,
Esther (cq Emma)

Anoniem zei

Jullie hebben natuurlijk je eigen muziek, maar ineens kwam dit bovendrijven. Als xtra oppepper voor die laatste 100:

Voor degenen met de slapeloze nachten
Voor degene met de blik op Erwin Krol
Voor degene die haast niet meer kan wachten
Moet u weten: ze gaan het zeker halen

Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder
Zucht, steun, hijg, kreun, piep, kraak en bewonder
Stap, spring, schrijd, swing, sleep, sprint en bewonder
Zeg, zing, roep, gil, brul, juich en bewooooonder niet zonder ons....

Veel plezier de laatste dagen/weken en geniet van Santiago!
FRANK

Anoniem zei

Hallo Lieve meiden,
Zondag was het voor het eerst een keer andersom jullie volop zon, en wij regen. Maar dat kan natuurlijk niet te lang zo zijn. Maandag al weer regen, regen, regen sms-te Con. En wij hebben het ook niet eens droog. Ook in de komende dagen niet, wel temp oplopend naar 27C. Dat is toch veel te warm om met rugzak op te lopen?
Ik weet niet hoe lang ik het zou volhouden. Op weg naar Santiago is wel anders dan een willekeurige vakantie. Als ik daarbij zoveel regen zou krijgen, zocht ik wel een andere bestemming.
Te meer natuurlijk lof voor jullie doorzettingsvermogen. Hopelijk trouwens wel met een fatsoenlijk dak boven je hoofd en lekker bed onder je bips, als je moet concurreren met de korte afstandlopers.
Ik wacht jullie reisverslag met bijzondere ontmoetingen en 'kleine' geneugten af. Heerlijk om te lezen.
Liefs en groet, Kees